Τι είναι ένα μανιτάρι Chaga;
Το Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) είναι το πιο κοινό όνομα (Ρωσικά: προφέρεται τσά-γκα) για ένα μύκητα ή μανιτάρι από την οικογένεια Hymenochaetaceae. Στην Ολλανδία, αυτός ο μύκητας είναι σπάνιος και ονομάζεται Μανιτάρι της Μπερκιάς.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Chaga χρησιμοποιείται και πωλείται ως ιατρικό μανιτάρι και γι' αυτό απολαμβάνει μεγαλύτερη από τη μέση αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό. Στην επιστήμη, αυτός ο μύκητας είναι αντικείμενο έρευνας εδώ και πολλές δεκαετίες, κυρίως λόγω της αντικαρκινικής του δράσης...
Ποιοτική σκόνη μανιταριού Chaga BIO. Η σκόνη μανιταριού Chaga BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Μικρή Ιστορία της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η κόκκινη παντζαρόριζα (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) είναι ένα ριζικό λαχανικό της οικογένειας αμάρανθου (Amaranthaceae) στο γένος παντζαρόριζα και είναι στενά συνδεδεμένη με την ζαχαρότευτλο. Η λέξη 'παντζαρόριζα' είναι μια παλαιά γερμανική παραλλαγή της λατινικής λέξης 'beta'. Η κόκκινη παντζαρόριζα καλλιεργούνταν από όλους τους ισχυρούς λαούς στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν κυρίως για τα φύλλα της και πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τελικά ότι η παντζαρόριζα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Οι Χρήσεις της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κόκκινη παντζαρόριζα (κομμένη σε φέτες) για να την τουρσίσουν, να φτιάξουν προμαγειρεμένα λαχανικά, αλλά και για να φτιάξουν Μπορς, το δημοφιλές συστατικό σε πολλές σούπες της Ανατολικής Ευρώπης.
Υγιεινές Ιδιότητες Σκόνης Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η σκόνη κόκκινης παντζαρόριζας δίνει ένα όμορφο κόκκινο ή ροζ χρώμα σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η σκόνη παντζαρόριζας προσφέρει μια απαλή, γλυκιά αίσθηση χωρίς να επισκιάζει άλλες γεύσεις...
Προέλευση: Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα του Ιμαλαΐου. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροφητικά, που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Το αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν παλαιότερα "αλάτι των βασιλιάδων", επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα λεπτό κρυσταλλικό αλάτι, που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι.
Προέλευση και Ιστορία Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Καθώς το φυτό προετοιμάζεται για τη αναπαραγωγική φάση, όλα τα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για συγκομιδή. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική θυσία στη Βίβλο.
Υγιεινές Ιδιότητες Χόρτου Κριθαριού και Εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά...
Προέλευση
Η λαχανίδα είναι ένα φυλλώδες λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό στην Ολλανδία. Η φρέσκια λαχανίδα έχει αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε αυτή τη σκόνη λαχανίδας από τη Γερμανία.
Η λαχανίδα είναι απόγονος της άγριας λάχανου. Φαίνεται ότι προήλθε από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη γύρω στο 600 π.Χ. από νομάδες. Από το 1661, η λαχανίδα είναι ήδη καταγεγραμμένη ως πιάτο στα ολλανδικά βιβλία μαγειρικής.
Διατροφικές αξίες και χρήση
Η λαχανίδα περιέχει φυτικές ίνες και θείο που προάγουν την πέψη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, καθώς και σε πολλές βιταμίνες A, K και C. Υπάρχουν 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C σε 100 γραμμάρια λαχανίδας.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ένα λαχανικό smoothie. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε χυμούς και να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σάλτσες, κάρυ, λαχανικά, σαλάτες και φυσικά σε πουρέ! Ανακατέψτε την, για παράδειγμα, σε πουρέ αντίβ και δώστε...
D-Γλυκόζη: Η γλυκόζη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη χημική ένωση. Αυτή η σκόνη γλυκόζης ονομάζεται επίσης D-Γλυκόζη. Η D-Γλυκόζη ονομάζεται επίσης Δεξτρόζη. Η D-Γλυκόζη είναι ένα μονοσακχαρίδιο (απλός ζάχαρος), μια υποκατηγορία των υδατανθράκων. Είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας. Η γλυκόζη παράγεται από τα φυτά και τις περισσότερες άλγες μέσω της φωτοσύνθεσης (μετατροπή του φωτός σε υδατάνθρακες). Ικανότητα Δεξτρόζης (DE): Ο αριθμός DE της γλυκόζης λέει κάτι για τη δύναμη σύνδεσης και γλυκύτητας της γλυκόζης και εξαρτάται από τον βαθμό υδρόλυσης. Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη μέσω της υδρόλυσης. Σε μια κλίμακα από 0 έως 100, το 0 αντιπροσωπεύει καθαρό άμυλο και το 100 καθαρή γλυκόζη. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η δύναμη σύνδεσης του προϊόντος. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η γλυκύτητα. Χρήση: Η γλυκόζη μπορεί να απορροφηθεί απευθείας από το λεπτό έντερο στο αίμα.
Τι πρέπει να ξέρετε για τις Ροζέμπουλες
Η ροζέμπουλα είναι ο σαρκώδης ψευδοκαρπός ενός ρόδου. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, επιμήκες ή σε σχήμα μπουκαλιού. Ανάλογα με την ποικιλία και την κατηγορία του ρόδου, το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ ή μαύρο. Το ρόδο απαντάται στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.
Λίγα λόγια για την καλλιέργεια Ροζέμπουλας
Κατά τη συγκομιδή των ροζέμπουλων για τις διάφορες εφαρμογές, συνήθως αφήνονται στον θάμνο μέχρι μετά την πρώτη παγωνιά, γεγονός που τους δίνει ένα όμορφο φωτεινό κόκκινο χρώμα και τα καθιστά επίσης κάπως μαλακά. Η υπόλοιπη ανθοφορία κόβεται και η ροζέμπουλα κόβεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση των διογκωμένων σφαιρικών καρπών του θάμνου.
Υγιεινές ιδιότητες της Ροζέμπουλας
Οι ροζέμπουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και περιέχουν επίσης βιταμίνες A, B1, B2. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα σχετικά με τη δράση των Ροζέμπουλων στη μείωση του πόνου στην Αρθρίτιδα.
Για ποιον λόγο...
Προέλευση και ιστορία του Shiitake
Η shiitake (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που απαντάται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εκεί, το μανιτάρι καλλιεργείται και εκτιμάται εδώ και αιώνες για τη γεύση και το άρωμά του. Στην ασιατική κουζίνα, είναι ένα πολύ χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Η shiitake αναπτύσσεται σε σκληρές ξυλώδεις ποικιλίες όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η γλυκόκαρπη κάστανο. Η shiitake έχει καπέλο από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και ανήκει, μαζί με το μανιτάρι champignon, στα πιο καλλιεργούμενα μανιτάρια στον κόσμο.
Επεξεργασία σε σκόνη Shiitake
<p…
Κανονική Βιολογική Σκόνη Κακάο
Η σκόνη κακάο προέρχεται από τον κόκκο κακάου, τον καρπό του δέντρου κακάου. Το δέντρο κακάου αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παράγει κόκκους κακάου από τους οποίους, μεταξύ άλλων, παρασκευάζεται η σοκολάτα. Για να παραχθεί η σκόνη κακάο, χρησιμοποιείται η μάζα κακάου από τον κόκκο κακάου. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση για να παραχθεί η σκόνη κακάο. Οι κόκκοι κακάου περιέχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερους από το πράσινο τσάι. Οι κόκκοι κακάου είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Το κακάο μας ζυμώνεται επίσης για να μειωθεί η αρχική του πικράδα. Η διαδικασία παραγωγής διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς πρόσθετα.
Κόκκοι Forastero
Η Κανονική Βιολογική Σκόνη Κακάο προέρχεται από το δέντρο κακάου Forastero. Αρχικά, αυτό το κακάο προέρχεται από τον Αμαζόνιο, αλλά τώρα κυρίως αναπτύσσεται στη Δυτική Αφρική. Υπάρχουν 30 έως 40 κόκκοι κακάου ανά λοβό σε αυτό το δέντρο. Αυτό το κακάο περιλαμβάνει…
Djahé: Βιολογική σκόνη τζίντζερ από την VehGro, απλά 100% φυσική και χωρίς πρόσθετα. Το τζίντζερ, γνωστό και ως Zingiber officinale, είναι μια πραγματική μπαχαρική. Το τζίντζερ περιέχει επίσης όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα, καθώς και πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Η σκόνη τζίντζερ είναι η ρίζα του τζίντζερ που έχει μαγειρευτεί, αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε σκόνη. Η γεύση της σκόνης τζίντζερ είναι πιο έντονη και πικάντικη από αυτή του φρέσκου τζίντζερ και ταιριάζει καλά σε ασιατικά και βορειοαφρικανικά πιάτα, κέικ και αρτοσκευάσματα. Να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Να μην εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως.
Τι ακριβώς είναι ο κουρκουμάς; Ο κουρκουμάς είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Ο κουρκουμάς (Curcuma longa) παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού. Ο κουρκουμάς έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση ως μπαχαρικό και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο κουρκουμάς περιέχει ένα αιθέριο έλαιο που αποτελείται κυρίως από λεγόμενα σεσκιτερπένια. Οι διάφοροι τύποι σεσκιτερπενίων έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στο σώμα μας.
Βιολογική Σκόνη Κακάο Κριόλο
Η σκόνη κακάο προέρχεται από τον κόκκο κακάο, τον καρπό του δέντρου κακάο. Το δέντρο κακάο αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παράγει κόκκους κακάο από τους οποίους, μεταξύ άλλων, παρασκευάζεται η σοκολάτα. Για να παραχθεί η σκόνη κακάο, χρησιμοποιείται η μάζα κακάο από τον κόκκο κακάο. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση για να παραχθεί η σκόνη κακάο.
Οι κόκκοι κακάο περιέχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερους από το πράσινο τσάι. Οι κόκκοι κακάο είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι κάψες συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Το κακάο μας ζυμώνεται επίσης για να μειωθεί η αρχική του πικράδα. Η διαδικασία παραγωγής διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς πρόσθετα.
Κόκκοι Κριόλο
Το κακάο μας παρασκευάζεται από 100% βιολογικά καλλιεργημένους κόκκους Κριόλο. Αυτός ο κόκκος από την Αφρική είναι γνωστός ως σπάνιος, υψηλής ποιότητας κόκκος και συχνά καταναλώνεται ως εκλεκτό προϊόν. Η γεύση του είναι πολύ αρωματική και όχι πικρή. Λόγω αυτών...
Προέλευση και ιστορία
Η μάκα, γνωστή και ως περουβιανό τζίνσενγκ. Πρόκειται για ένα βότανο διετούς φυτού που προέρχεται από τις Άνδεις στο Περού. Περίπου 2000 χρόνια πριν, το φυτό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά. Η μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3800 μέτρων και σε βραχώδη εδάφη. Η μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της μάκα ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.
Η μάκα είναι ένα φυτό παρόμοιο με τη ραπανάκι, το οποίο παλαιότερα, κατόπιν σύστασης των Ίνκας, καλλιεργούνταν από τους Ισπανούς...
Σκόνη από χόρτο σιταριού. Το χόρτο σιταριού αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Γόνιμο έδαφος, πολύ ηλιοφάνεια και καθαρός αέρας προσφέρουν τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των χόρτων. Πριν η φυτεία ωριμάσει, συγκομίζεται. Τους χειμερινούς μήνες αναπτύσσονται αργά και συγκεντρώνουν έτσι πολλές βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι κρίσιμο να συγκομιστούν σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, καθώς αν συγκομιστούν αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θρεπτικών συστατικών. Χαρακτηριστικά: Το χόρτο σιταριού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανά γραμμάριο περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από το γάλα και τα αυγά. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη διατήρηση και την ανάπτυξη των μυών, το χόρτο σιταριού περιέχει επίσης πολύ ασβέστιο. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση των οστών, των δοντιών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της μυϊκής λειτουργίας.
Κουρκουμάς Σκόνη Βιολογικός
Η βιολογική σκόνη κουρκουμά είναι γνωστή με πολλές διαφορετικές ονομασίες (μεταξύ άλλων, κουέντζιτ, κουένιερ, τσουρίμερικ και κουρκούμα). Παράγεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma Longa, το οποίο προέρχεται αρχικά από την Ινδία. Ο κουρκουμάς ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ.
Η σκόνη κουρκουμά ή σκόνη κουρκούμα λόνγκα χρησιμοποιείται κυρίως σε ινδικά πιάτα, αλλά πλέον πωλείται και ως συμπλήρωμα και σούπερ τροφή. Όχι άδικα: η σκόνη είναι πλούσια σε κάλιο, νάτριο και κουρκουμίνη. Στην Ιν…
Μάκα, η πηγή μιας Αυτοκρατορίας
Η Μάκα μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως η ‘ντόπα’ των Ίνκας: μπορείς να χτίσεις ολόκληρη αυτοκρατορία με αυτήν. Η Μάκα είναι μια βολβώδης καλλιέργεια που προέρχεται από το Περού. Η Μάκα καλλιεργούνταν κυρίως σε άγονες περιοχές, που αποδείχθηκαν ακατάλληλες για τις περισσότερες άλλες καλλιέργειες.
Καλλιέργεια Μάκας σε μεγάλα υψόμετρα
Το ιδιαίτερο με τη Μάκα είναι ότι καλλιεργείται σε υψόμετρα άνω των 3500 μέτρων. Οι πολεμιστές των Ίνκας χρησιμοποιούσαν αυτή την καλλιέργεια για να αισθάνονται πιο δυνατοί. Λέγεται επίσης ότι η Μάκα καταπολεμά τη γήρανση, ενισχύει την ανοσία και βελτιώνει τη libido. Η Μάκα είναι συγκρίσιμη με το φενγκρίκ.
Η γεύση της Μάκας
Η Μάκα έχει γεύση από ένα μείγμα ξηρών καρπών και βουτύρου. Στη ωμή Μάκα, η γεύση των ξηρών καρπών είναι κυρίαρχη, ενώ στη ξηρή Μάκα, μια πιο γήινη γεύση κυριαρχεί. Η βιολογική σκόνη Μάκας είναι καλή για χρήση ως ενισχυτικό γεύσης, μεταξύ άλλων σε χυμούς, με κακάο και γάλα ξηρών καρπών.
Ιδιότητες αποκατάστασης της Μάκας<…
Αφενμπρότπουλβερ: Ο αφενμπρότ είναι ο καρπός του αφενμπρότ, γνωστός επίσης ως Adansonia Digitata ή αφενμπρότ. Το τελευταίο όνομα οφείλεται στις πολλές ποικιλίες πιθήκων που τρέφονται με τους καρπούς του αφενμπρότ. Το δέντρο μπορεί να ζήσει πολύ καιρό και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική. Όχι μόνο ο καρπός είναι χρήσιμος για τη ζωή στην Αφρική. Σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου είναι χρήσιμα, γι' αυτό και αποκαλείται λαϊκά
Βιολογική Σκόνη Κουρκουμά
Η Βιολογική Σκόνη Κουρκουμά από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή και φροντίδα για τους ανθρώπους και τη φύση.
Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί.
Η βιολογική σήμανση αντιπροσωπεύει 100% ελεγχόμενο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά εγγυώνται ότι είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσθετα όπως ζάχαρες και λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Ψάχνετε για χονδρέμπορο ή εισαγωγέα Βιολογικής Σκόνης Κουρκουμά;
Η VehGro είναι χονδρέμπορος Βιολογικής Σκόνης Κουρκουμά και χιλιάδων άλλων βιολογικών συστατικών που προσφέρουμε είτε ως μεμονωμένα συστατικά είτε σε μίγμα.
Σκόνη από ροδακινό: Οι ροδακινιές βρίσκονται στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική. Οι ροδακινιές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και περιέχουν πολλές σημαντικές φυτοθρεπτικές ουσίες. Μετά τη συγκομιδή, οι ροδακινιές επεξεργάζονται σε σκόνη.
Reishi-Μανιτάρι σκόνη: Το μανιτάρι Reishi προέρχεται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Το μανιτάρι αναζητά υγνές, σκιερές συνθήκες στη βάση του σκληρού ξύλου. Ένα δείγμα του μανιταριού είναι μαλακό και φελλώδες με μια επίπεδη κόκκινη καπάκι. Το όνομα reishi προέρχεται από την Ιαπωνία. Το όνομα του μανιταριού προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις: γάνος (φωτεινότητα) και δέρμα (δέρμα). Το όνομα, lucidum, είναι λατινικό για 'αντανάκλαση'. Το κινεζικό όνομα, leng Zhi, αναφέρεται στη χρήση του μανιταριού και όχι στην εμφάνισή του, μεταφρασμένο κυριολεκτικά: βότανο με πνευματική δύναμη. Συγκομιδή: Τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, τα μανιτάρια συγκομίζονται. Κάθε μανιτάρι ελέγχεται ατομικά για ποιότητα, μέγεθος και χρώμα. Αφού ελεγχθούν, καθαρίζονται και αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε μια λεπτή σκόνη.
Προέλευση
Η λαχανίδα είναι ένα φυλλώδες καλλιεργούμενο φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό.
Η λαχανίδα είναι απόγονος του άγριου λάχανου. Προήλθε από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από νομάδες γύρω στο 600 π.Χ. Από το 1661, η λαχανίδα μπορεί να βρεθεί ως πιάτο σε ολλανδικά βιβλία μαγειρικής.
Επεξεργασία σε σκόνη
Η φρέσκια λαχανίδα αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη. Σε αυτή τη διαδικασία, τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν εντελώς ανέπαφα.
Διατροφικές αξίες και χρήσεις
Η λαχανίδα περιέχει φυτικές ίνες και θείο που βοηθούν στην πέψη, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, πολλές βιταμίνες A, K και C. Υπάρχουν 100 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C σε 100 γραμμάρια λαχανίδας.
Έτσι, η λαχανίδα μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως υπερτροφή.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ένα λαχανικό smoothie. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε χυμούς και να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σάλτσες, κάρυ, λαχανικά πιάτα, σαλάτες και, φυσικά, πουρέ πατάτας! Ανακατέψτε την σε στιφάδο εντύπου ή δώστε στο στιφάδο λαχανίδας σας μια επιπλέον ώθηση.
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα, εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Πρωτεΐνη μπιζελιού σε σκόνη: Η πρωτεΐνη μπιζελιού σε σκόνη ξεκινά με οργανικά καλλιεργημένα κίτρινα μπιζέλια, Pisum sativum ssp. arvense, γνωστά ως αγροτικά ή ξηρά μπιζέλια. Αυτά διαφέρουν από τα μπιζέλια (Pisum sativum ssp. Hortense) λόγω της λείας επιφάνειάς τους. Διαδικασία παραγωγής: Μετά τη συγκομιδή, τα μπιζέλια επιλέγονται, καθαρίζονται και υγροποιούνται. Η εξαγωγή της πρωτεΐνης γίνεται μέσω διπλής διαδικασίας διαχωρισμού: Το καθαρό υγρό πρωτεΐνης αποστραγγίζεται και στη συνέχεια καθαρίζεται. Στη συνέχεια, ξηραίνεται, κοσκινίζεται, ελέγχεται και συσκευάζεται για αποστολή.
Πιπεριά (Capsicum annuum)
Η Κόκκινη Πιπεριά Εδέσματος Σκόνη Λεπτή χωρίς σπόρους είναι ένα προϊόν χωρίς σπόρους, που σημαίνει ότι έχει διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σπαρθεί αυτό το προϊόν. Η Κόκκινη Πιπεριά Εδέσματος Σκόνη Λεπτή χωρίς σπόρους είναι επομένως μόνο για χρήση στην κουζίνα.
Σκόνη μπαομπάμπ
Ο μπαομπάμπ είναι ο καρπός του δέντρου μπαομπάμπ, το οποίο ονομάζεται επίσης Adansonia Digitata ή δέντρο του πιθήκου. Το τελευταίο όνομα οφείλεται στους πολλούς τύπους πιθήκων που ζουν από τους καρπούς του μπαομπάμπ. Το δέντρο μπορεί να ζήσει πολύ καιρό και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική. Όχι μόνο ο καρπός είναι χρήσιμος για τη ζωή στην Αφρική. Σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου είναι χρήσιμα, γι' αυτό και ονομάζεται συχνά «Δέντρο της ζωής». Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι ότι χρησιμοποιεί τον κορμό του ως δεξαμενή νερού. Κατά την περίοδο των βροχών, το δέντρο του πιθήκου εξασφαλίζει επαρκή αποθέματα, ώστε να μπορεί να επιβιώσει τις ξηρές περιόδους. Ο κορμός στη συνέχεια χρησιμοποιείται από τον πληθυσμό ως κατάστημα, στάβλος για ζώα ή περίπτερο. Ο καρπός έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Επίσης, η σκόνη μπαομπάμπ είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Αφού ο καρπός επεξεργαστεί σε σκόνη, αποτελείται κατά περίπου 50% από ίνες (π…
Ποιοτική Πρωτεΐνη Σπόρων Λιναριού GD ανοιχτό κίτρινο 33% ΒΙΟ
Η Πρωτεΐνη Σπόρων Λιναριού GD ανοιχτό κίτρινο 33% ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (Βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα ΒΙΟ σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Τι είναι ακριβώς η Κουρκουμά;
Η Κουρκουμά είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Από τη ρίζα του φυτού παράγεται η κουρκουμά ή κίτρινη ρίζα (curcuma longa). Ως μπαχαρικό, η Κουρκουμά έχει ήπια πικρή γεύση και κατατάσσεται ψηλά στη λίστα των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η κουρκουμά περιέχει μια βασική έλαιο που αποτελείται κυρίως από τα λεγόμενα 'σεσκιτερπένια'. Οι διάφοροι τύποι 'σεσκιτερπενίων' έχουν αμέτρητα θετικά αποτελέσματα στο σώμα μας.
Πουρίκσβαμ Πούδρα: Lion’s Mane Hericium Βιολογικό
Η πούδρα Lion’s mane προέρχεται από ένα μανιτάρι με την ιδιαίτερη ονομασία ‘lion’s mane’ (χαίτη λιονταριού). Στα ελληνικά, το μανιτάρι είναι γνωστό ως Πουρίκσβαμ. Παρ' όλα αυτά, δεν χρειάζεται να περιμένετε ότι δικαστές θα πάνε στο δικαστήριο με κάτι τέτοιο στο κεφάλι τους.
Θέλετε να αγοράσετε πουρίκσβαμ; Ρίξτε μια ματιά και στις ονομασίες Lion’s mane, erinaceus και hericium. Αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται ο καθένας για αυτό το ιδιαίτερο μανιτάρι σε σχήμα πον-πον.
Η γεύση της πούδρας Lion’s mane
<p…
{"What You Should Know About Rose Hips":"Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για τους Καρπούς Ροδόδεντρου\nΟ καρπός ροδόδεντρου είναι ο σαρκώδης ψευδής καρπός ενός ροδανθού. Ανάλογα με το είδος και την ποικιλία του ροδανθού, το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ ή μαύρο.\n\nSomething about Rosehip Cultivation\nΚατά τη συγκομιδή των καρπών ροδόδεντρου για διάφορες χρήσεις, συνήθως αφήνονται στον θάμνο μέχρι μετά τον πρώτο παγετό, γεγονός που τους δίνει ένα ωραίο φωτεινό κόκκινο χρώμα και τους μαλακώνει κάπως. Οι υπόλοιπες ανθοφορίες κλαδεύονται και ο καρπός ροδόδεντρου κόβεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση των διογκωμένων σφαιρικών καρπών του θάμνου.\n\nHealthy properties Rosehip\nΟι καρποί ροδόδεντρου είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και περιέχουν επίσης βιταμίνες A, B1, B2. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για την επίδραση των καρπών ροδόδεντρου στη μείωση του πόνου από αρθρίτιδα.\n\nWhat to use rosehip powder?\nΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη καρπού ροδόδεντρου σε ένα ποτήρι χυμό, γιαούρτι ή νερό. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για την παρασκευή ενός υγιεινού smoothie ή shake superfood."}